Τίποτε δεν έχει γίνει από τις αρμόδιες αρχές, έξι μήνες μετά τις υποσχέσεις του Υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη ότι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην λειτουργία των καμερών τροχαίας, δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής Κώστας Κώστα.

Το θέμα συζητήθηκε χθες σε συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών στην παρουσία όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών. 

Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν στη Βουλή, χειροπιαστές λύσεις από τους συναρμόδιους Υπουργούς, υπογράμμισε ο κ. Κώστα, οι βουλευτές της Επιτροπής είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με την ψήφιση προτάσεων νόμου που έχουν ετοιμάσει.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών υπενθύμισε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε υποδειχθεί η παγίδευση οδηγών από το πράσινο βέλος, ότι τα βανάκια σταθμεύουν σε σημεία όπου αλλάζει το όριο καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαδικασία ένστασης για τους πολίτες.

Ο βουλευτής είπε ακόμα ότι έξι μήνες πριν ο Υπουργός Μεταφορών είχε υποδείξει στην Αστυνομία ότι πολλά από όσα καταγγέλλονται έχουν βάση και πως πρέπει να δρομολογηθούν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των καμερών.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα ομόφωνα οι βουλευτές της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής αποφάσισαν όπως καλέσουν σε συνεδρία της ερχόμενης εβδομάδας τους Υπουργούς Μεταφορών και Δικαιοσύνης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις, εάν έχουν δρομολογηθεί ρυθμίσεις για τις κάμερες.