Τις χειρότερες στιγμές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που συμπληρώνει σήμερα επτά εβδομάδες, ετοιμάζεται να ζήσει η χώρα, με την ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς να μετατρέπεται στο πεδίο της τελικής αναμέτρησης Η Μόσχα στέλνει μεγάλες φάλαγγες στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, , ενώ το Κίεβο ενισχύει την άμυνα, περιμένοντας όμως και τη βοήθεια από τη Δύση, καθώς υστερεί στρατιωτικών μέσων έναντι του αντιπάλου.
Οι βομβαρδισμοί και οι μάχες έχουν ενταθεί εδώ και μερικά 24ωρα, αλλά η κυρίως επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις αναμένεται από μέρα σε μέρα, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, φοβούμενοι την ολοκληρωτική ισοπέδωση πόλεων και υποδομών.

Χλευάζει τον Πούτιν ο Ζελένσκι

Στο νυχτερινό του διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χλεύασε την πρόοδο της Ρωσίας επί ουκρανικού εδάφους, με ξεκάθαρη αναφορά στα λόγια του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, πως όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο.
«Θυμάστε πως η Ρωσία καυχιόταν όταν θα καταλάμβανε το Κίεβο μέσα σε 48 ώρες; Αντίθετα, η Ουκρανία απωθεί τον εχθρό εδώ και 48 μέρες», δήλωσε ο Ζελένσκι και συνέχισε: «Σε αυτές τις 48 ώρες που πλέον είναι 48 μέρες, ο ρωσικός στρατός έχει μετράει ανεπανόρθωτες απώλειες – μεγαλύτερες από εκείνες που είχε η Σοβιετική Ένωση στα δέκα χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Μεγαλύτερες από εκείνες στους δύο πολέμους στην Τσετσενία. Σύντομα θα φτάσουν τους 20.000 νεκρούς. Κυριολεκτικά αν όχι αυτό το βράδυ, τότε μέσα σε λίγες μέρες.