Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφονται στην Κολομβία που βιώνει μια εθνική τραγωδία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ. Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες: τουλάχιστον 254 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες οι αγνοούμενοι.
Ο νέος πρόεδρος της χώρας Αμπελάρντο ντε λα Εσπριέγια, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ολόκληρες πόλεις όπως η Περέιρα και το Κάλι έχουν ισοπεδωθεί. Δεκάδες κτήρια και ένα νοσοκομείο κατέρρευσαν, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.
Διασώστες στην πόλη Κάλι κατάφεραν χθες Τρίτη να ανασύρουν ζωντανή από τα συντρίμμια γυναίκα 31 ετών, που ζούσε στον δεύτερο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας και παγιδεύτηκε όταν το κτήριο κατέρρευσε, σχεδόν 30 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

