Η αυξητική δυναμική της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο διατηρείται σύμφωνα με την εθνική αναφορά μέχρι τις 13 Απριλίου, αφού παρατηρείται αύξηση στο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας.
Μέσα από το πρόγραμμα των rapid tests παρατηρείται την τρέχουσα εβδομάδα αύξηση στις πλείστες Επαρχίες: Λευκωσία από 0,6% σε 0,7%, Λεμεσός σταθερά στο 0,9%, Λάρνακα από 0,8% σε 1,1%, Πάφος σταθερά στο 0,6% και Αμμόχωστος από 0,6% σε 0,8%. Ταυτόχρονα ο αριθμός αναπαραγωγής παραμένει μεγαλύτερος του 1 στο 1,10.

Σε σχέση με τις νοσηλείες, καταγράφεται μείωση των εισαγωγών από διαμένοντες στην Επαρχία Λεμεσού, ενώ παρατηρείται αυξητική πορεία από τις Επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 62 έτη.

Η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη παγκύπρια, με αθροιστική επίπτωση 749,5 ανα 100 χιλιάδες, πολύ κοντά στην ιστορικά υψηλότερη τιμή στην πανδημία. Μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην Επαρχία Λάρνακας και της Λευκωσίας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων με υποκείμενη αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 αφορά σε άτομα με μόνιμη διαμονή την Επαρχία Λεμεσού (38%) και ακολούθως την Επαρχία Λευκωσίας (33%).