Αυξητική τάση παρουσιάζει το εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας σε όλη την Κύπρο, σύμφωνα με τα την Εθνική Αναφορά του Υπουργείου Υγείας. Στην Επαρχία Λεμεσού το ποσοστό θετικότητας κυμαίνεται πάνω από 1%.

Παρατηρείται σαφής αυξητική τάση σε όλους τους δείκτες. Η αθροιστική επίπτωση 14 ημερών σε ολόκληρη την Κύπρο είναι στο 397 περιστατικά ανά 100 χιλ. κατοίκους καταγράφοντας σημαντική αύξηση τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Στην Επαρχία Λεμεσού καταγράφεται πολύ υψηλή αθροιστική επίπτωση για την πανδημία που φτάνει τα 923 κρούσματα ανά 100 χιλ. κατοίκους. Από τα 3,528 κρούσματα που εντοπίστηκαν την περίοδο 24 Φεβρουαρίου με 9 Μαρτίου, τα 2,292 ήταν στην Επαρχία Λεμεσού, δηλαδή το 65%.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα νοσοκομεία, από τους νοσοκομειακούς δείκτες φαίνεται με σαφήνεια ότι υπάρχει επιβάρυνση στα νοσοκομεία, με σημαντική αύξηση του κινητού μέσου όρου εισαγωγών και νοσηλευόμενων, ενώ αρχίζει να φαίνεται η αύξηση στις ΜΕΘ.

Από τα διαγράμματα του Υπ. Υγείας φαίνεται ότι η Λεμεσός αποτελεί την κύρια πηγή νοσηλειών, ενώ αρχίζει να υπάρχει μικρή αύξηση και στις εισαγωγές ατόμων από την Λευκωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπου Χαριλάου τα περιστατικά κορωνοϊού αυξήθηκαν από 165 στα 185 οι 20 εκ των οποίων στην μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΟΚΥπΥ.
Αναστέλλονται με διάταγμα τα μη επείγοντα περιστατικά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ κλίνες εντατικής θεραπείας γίνεται προσπάθεια να αδειάσουν με παραπομπή τους στον ιδιωτικό τομέα.