Σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυρίακου Μητσοτάκη προέβη ο Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ομιλία του στους Επαρχιακούς Προέδρους του κόμματός του, αναφέρθηκε και πάλι σε θανάτους μεταναστών στα νερά της Μεσογείου προσθέτοντας ότι οι δυτικές χώρες αντί να αποτρέψουν αυτούς τους θανάτους που συνεχίζονται για 11 χρόνια, προτίμησαν να παίξουν τους τρεις πιθήκους, όπως είπε, μπροστά στις τραγωδίες. Δηλαδή να μην βλέπουν, να μην ακούν και να μην μιλούν!
Κάλεσε την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνέλθουν αναφερόμενος σε όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν θα σώσει την Ελλάδα η στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε πως δεν θα διστάσουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του έθνους και των Τουρκοκυπρίων στη Γαλάζια Πατρίδα μέχρι τέλους»

Αποκλιμάκωση της έντασης ζητά από την Τουρκία η Ευρώπη

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης που ζητούνται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και του Ιουνίου 2021 και του Ιουνίου 2022, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΡΙΚ σχετικά με το διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα ,ο Στάνο ανέφερε ότι οι διαφορές πρέπει να διευθετηθούν ειρηνικά, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ζωτικών και νόμιμων συμφερόντων των χωρών.
Οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν, πρόσθεσε ο Στάνο