Γερμανία και Γαλλία ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για την Ελλάδα, αλλά το αντιληφθήκαμε νωρίς, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του προχθές. Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται ακόμη να είπε ότι η επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνει την ισχύ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τουρκίγε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή τους κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η Γερμανία ήθελε να κάνει διαμεσολάβηση με τη Γαλλία. Ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για την Ελλάδα. Αλλά εμείς το αντιληφθήκαμε αυτό νωρίς. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι σε ισχυρή θέση. Είμαστε στο σημείο που θέλουμε στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “σήμερα το Ορούτς Ρέις δείχνει την ισχύ μας. Αν δεν πήγαινε το Ορούτς Ρέις εμείς θα είχαμε εγκαταλείψει αυτά που κερδίσαμε. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα που περνάει ο λόγος της τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αζερμπαϊτζάν, όσο και στο θέμα της Αρμενίας και της Συρίας και είναι σε ισχυρή θέση. Αλλά δεν έγινε όπως έλπιζαν”.

Πηγή: ΚΥΠΕ