Η Τουρκία δεν θέλει να κάνει το ίδιο λάθος όπως έκαναν προηγούμενες Κυβερνήσεις με την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι δεν βλέπει θετικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μετά από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «όσον αφορά τη Σουηδία και τη Φινλανδία παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε θετικά, γιατί παλαιότερα, προηγούμενες Κυβερνήσεις από εμάς έκαναν ένα λάθος σχετικά με την Ελλάδα στο θέμα του ΝΑΤΟ. Και γνωρίζετε τη στάση της Ελλάδας κατά της Τουρκίας έχοντας τη στήριξη του ΝΑΤΟ. Για αυτό δεν θέλουμε να κάνουμε ως Τουρκία ένα δεύτερο λάθος».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ένας άλλος λόγος που δεν βλέπει θετικά την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι η υποστήριξή τους στο ΡΚΚ και το YPG.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τα μηνύματα που θα δώσει για την πώληση F16 στην Τουρκία. «Τα μηνύματα που θα δώσει ο Μητσοτάκης εκεί πέρα σε εκείνους (στις ΗΠΑ) είναι ένα άλλο θέμα. Επομένως, ειδικά αφού ακούσουμε τις δηλώσεις Μπάιντεν, μετά θα τοποθετηθούμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ