Αυξάνονται τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε χθες τη ζωή της εν ώρα καθήκοντος στην Εθνική Φρουρά η 27χρονη ΣΥΟΠ Νάταλυ Νεοφύτου μετά από τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, εντός του στρατοπέδου στο οποίο υπηρετούσε.

Η 27χρονη προσελήφθη ως ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά πριν από μόλις έξι μήνες, την 1η Δεκεμβρίου του 2021.

Απαντήσεις στα ερωτήματα της οικογένειας και της κοινωνίας, αναμένεται να δώσει έρευνα που έχει αρχίσει σε δύο επίπεδα.
Από πλευράς Εθνικής Φρουράς έχει διοριστεί ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού ως ερευνών λειτουργός. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστο Πιερή ο στρατηγός έχει αναλάβει να διερευνήσει εάν έχουν τηρηθεί όσα προβλέπονται για την κίνηση οχημάτων και οι προβλεπόμενες στρατιωτικές διαταγές.

Το πρωί ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης και ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο Σταύρου Στυλιανίδη στον Κόρνο, για αυτοψία στη σκηνή του τραγικού συμβάντος, ενώ ενημερώθηκαν και για την πορεία των ερευνών.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα από πλευράς Αστυνομίας στο ΤΑΕ Λάρνακας, η οποία θα λάβει καταθέσεις για να διακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου της ΣΥΟΠ και του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας το τραγικό δυστύχημα συνέβη γύρω στις 11 χθες το πρωί, αμέσως μετά το πέρας της εκπαίδευσης κι αφού είχαν δοθεί οδηγίες για ανεφοδιασμό του οχήματος.

Το όχημα που ανατράπηκε κινείτο στο πίσω μέρος του στρατοπέδου, ενώ φαίνεται ότι η 27χρονη που έχασε τη ζωή της, ήταν συνεπιβάτης στο πίσω κάθισμα οχήματος τύπου τζιπ. Το όχημα οδηγούσε κληρωτός οπλίτης με συνοδηγό δόκιμο έφεδρο αξιωματικό οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Ένα σημείο το οποίο αποτελεί αντικείμενο της έρευνας είναι η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε το στρατιωτικό όχημα, η οποία σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανόνες δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χιλιόμετρα, εντός στρατοπέδου.

Ο Υπουργός Άμυνας προωθεί πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο ως ελάχιστο φόρο τιμής η κηδεία της Νάταλυς Νεοφύτου να τελεστεί δημοσία δαπάνη.