Σαρανταένας άνθρωποι πνίγηκαν σε ναυάγιο κοντά στη Σικελία, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στις αρχές όσοι επέζησαν του ναυαγίου.

Οι τέσσερις επιζώντες, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, σώθηκαν από ένα φορτηγό πλοίο, το Rimona, και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε σκάφος της ακτοφυλακής που τους μετέφερε στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα την Τετάρτη.

Ανέφεραν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και τρία παιδιά. Μέχρι στιγμής κανένα πτώμα δεν ανασύρθηκε.

Οι επιζώντες, που προέρχονται από την Ακτή του Ελεφαντοστού και τη Γουινέα, πιστεύεται ότι ήταν στη θάλασσα πέραν των 24 ωρών πριν εντοπιστούν και διασωθούν.

Το σκάφος που βυθίστηκε αναχώρησε από την Τυνησία.

Σύμφωνα με τις αρχές παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ατόμων που επιχειρούν να περάσουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ιταλία φέτος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο το 2023, οι περισσότεροι στη διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου.

Περίπου 30 άνθρωποι αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί μετά από δύο ναυάγια το Σαββατοκύριακο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, που είναι το νοτιότερο νησί της Ιταλίας.

Συχνά τα σκάφη προορισμού που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική κατευθύνονται προς αυτό.

 

πηγή: ΚΥΠΕ