Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν εντέλλεται να προχωρήσει στην εξέταση της καταγγελίας κατά του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση, ύστερα από σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, αφού το συμβάν έλαβε χώρα εκτός Βουλής. Η καταγγελία υποβλήθηκε από τη βουλευτή Αλεξάνδρα Ατταλίδου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ύστερα από ανάρτηση με προσβλητικό περιεχόμενο σε βάρος της, του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους σε συγκεκριμένο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.
Η Επιτροπή αφού εξηγεί ότι η ίδια δεν μπορεί να προχωρήσει στην εξέταση της καταγγελίας, διαπιστώνει πως η ανάρτηση εμπεριέχει υβριστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό και προσβλητικό χαρακτήρα που μειώνει, μεταξύ άλλων, την αξιοπρέπεια της συγκεκριμένης Βουλεύτριας, καλώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε διερεύνηση του ενδεχομένου στοιχειοθέτησης αξιόποινης συμπεριφοράς εκ μέρους του κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους”.
Αναφέρεται εξάλλου ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας εντοπίζει παράλληλα την ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου επί του οποίου βασίζονται οι πρόνοιες του συγκεκριμένου Κώδικα και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσει άμεσα σε υποβολή εισηγήσεων για σκοπούς βελτίωσής