Μονοήμερη επίσκεψη σε Κάϊρο και Λευκωσία πραγματοποιεί σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας θα μεταβεί πρώτα στην Αίγυπτο όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκεϊτ και στη συνέχεια θα έρθει στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος  Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι η επίσκεψη του κ. Δένδια στην Αίγυπτο εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που έχουν οι δύο χώρες, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με το αν στην ατζέντα θα βρεθεί και το ζήτημα της οριοθέτησης οικοπέδων που ακολουθούν την τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Η επίσκεψη Δένδια στην Kύπρο έχει να κάνει και με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, που θα έχει σήμερα στη Λευκωσία συνάντηση με τον Πρόεδρο  Αναστασιάδη, όπως και με τον Τ/κ ηγέτη, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Νίκο Δένδια όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.