Επίσκεψη στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Μακρόν προσκάλεσε τον Κύπριο ομόλογό του στη Γαλλία προκειμένου να συζητήσουν πιο διεξοδικά την πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες για το Κυπριακό, πάντα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των Γραφείων των δυο Προέδρων προκειμένου να διευθετηθεί η διμερής τους συνάντηση στο περιθώριο του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει επίσης στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χωριστές συναντήσεις, στις 22 Μαρτίου, με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, δηλαδή με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Πηγή: ΚΥΠΕ