Ο Υπουργός Μεταφορών  Γιάννης Καρούσος αποδέχθηκε πρόσκληση από τους καταστηματάρχες και κατοίκους της οδού Νίκου Παττίχη, στη Λεμεσό, που διαφωνούν με την κατασκευή κτιστής νησίδας, να επισκεφθεί την περιοχή αρχές του ερχόμενου μήνα, για να δει επί τόπου κατά πόσο δικαιολογούνται οι αντιδράσεις.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της ομάδας πρωτοβουλίας, Πόλυς Καττάσης, σε συνάντηση στο Υπουργείο την Παρασκευή με όλα τα αρμόδια τμήματα, οι επηρεαζόμενοι εξέφρασαν τους φόβους τους για οικονομική καταστροφή τους σε περίπτωση δημιουργίας της κτιστής νησίδας, χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίοι χώροι στάθμευσης για προμηθευτές και πελάτες.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας πρωτοβουλίας ανέφερε πως ο Υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή η όποια εναλλακτική εισήγηση τους εφόσον εγκριθεί από το Φορέα Κυκλοφοριακών Θεμάτων και προς το σκοπό αυτό, οι επηρεαζόμενοι προτίθενται να ετοιμάσουν ολοκληρωμένη πρόταση επανασχεδιασμού του έργου.

Η δημιουργία της κτιστής νησίδας, που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, αποφασίστηκε για αντιμετώπιση των τροχαίων παραβάσεων και δυστυχημάτων, ενώ ήδη έχει υπογραφεί το συμβόλαιο με τον εργολάβο και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.