Στον Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών θα τεθεί την Παρασκευή η πρόταση των επηρεαζόμενων καταστηματαρχών και κατοίκων της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, που αντιδρούν στη δημιουργία κτιστής νησίδας, με τον Υπουργό Μεταφορών να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί «εκπτώσεις» στο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Ο Γιάννης Καρούσος επισκέφθηκε το πρωί την περιοχή, συνοδευόμενος από τους Δημάρχους Λεμεσού και Κάτω Πολεμιδιών, εκπροσώπους των Δημοσίων Έργων και της ΠΟΒΕΚ και άλλους εμπλεκόμενους, όπου ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις μερίδας καταστηματαρχών και κατοίκων, που θεωρούν πως η κτιστή νησίδα θα τους καταστρέψει οικονομικά, καθώς δεν περιλαμβάνονται παρόδιοι χώροι στάθμευσης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρούσος είπε πως «όπως ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή υπάρχει το επιχείρημα, από τις επιχειρήσεις της περιοχής, ότι δεν προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση, ο Φορέας Κυκλοφοριακών Μελετών θα κάνει ακόμα μια συνεδρία, την Παρασκευή, στην οποία θα τεθεί ενώπιόν του η εναλλακτική πρόταση που έχει ετοιμαστεί από ειδικό, για λήψη τελικής απόφασης».

Την Παρασκευή λοιπόν, σημείωσε, θα υπάρχει απόφαση για το πώς θα προχωρήσει το έργο, ενώ σε παρατήρηση ότι οι προσφορές έχουν κατακυρωθεί, ο κ.Καρούσος είπε πως «αν αλλάζει οτιδήποτε και είναι τεκμηριωμένο, αλλάζουν πράγματα και στις προσφορές αναλόγως και στο κόστος το οποίο θα υπάρχει».

«Σίγουρα εγώ δεν πρόκειται να δεχθώ εκπτώσεις στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Αφού υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση και εφόσον υποστηρίζουν πως δεν έχουν ακουστεί κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, θα τους δώσουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια εναλλακτική πρόταση», είπε και πρόσθεσε «θέλουμε να ακουστούν και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο οι επιχειρηματίες και άλλοι που έχουν σχέση, όπως και οι Δήμοι».

Την ίδια ώρα, ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, είπε πως δεν αρκεί η παρουσίαση της πρότασης των επηρεαζόμενων την ερχόμενη Παρασκευή και πως οι σχεδιασμοί για κατασκευή της νησίδας θα πρέπει να ανασταλούν, μέχρι να γίνει μια πλήρης δημόσια διαβούλευση με περιφερειακές συγκεντρώσεις στους δυο εμπλεκόμενους Δήμους

Ερωτηθείς ποια θα είναι η αντίδραση σε περίπτωση που απορριφθεί η πρόταση και προχωρήσει κανονικά το έργο όπως έχει σχεδιαστεί, ο κ. Μουστάκας ανέφερε πως «θα φανεί στην πορεία ποια θα είναι η αντίδραση».

Πηγή: ΚΥΠΕ