Συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου καταγράφουν σήμερα ζημιές που προκλήθηκαν σε υποστατικά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το Σάββατο, ενώ συνεργεία του Δήμου Παραλιμνίου συνεχίζουν τον καθαρισμό δρόμων που πλημμύρισαν από τις βροχοπτώσεις, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

Πρόσθεσε ότι «τα συνεργεία του Δήμου Παραλιμνίου συνεχίζουν σήμερα το καθάρισμα και την επιδιόρθωση ειδικά αγροτικών δρόμων, όπου έχουν δημιουργηθούν ζημιές στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα δημοτικά όρια του Δήμου. Ταυτόχρονα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου καταγράφουν σήμερα τις ζημιές ούτως ώστε να υποβληθούν στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, ο οποίος θα τις προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πυρίλλης είπε πως «ουσιαστικά το Σάββατο το Παραλίμνι και ο Πρωταράς επλήγησαν από τρία κύματα έντονων βροχοπτώσεων, το ένα στις πέντε τα ξημερώματα, το δεύτερο στις 07.30 και το τρίτο στις 12.00 το μεσημέρι. Με τον Υπουργό Εσωτερικών επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και είδαμε ιδίοις όμμασι την ένταση του φαινομένου».

Σημείωσε ότι «τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ ακραία, η βροχόπτωση που έπεσε ήταν περισσότερο από 200 χιλιοστά για έξι περίπου ώρες και στον Πρωταρά δεν είχε συμβεί στο παρελθόν να πέσει τόση ποσότητα βροχής. Σε αρκετές περιπτώσεις στην τουριστική περιοχή Πρωταρά χρησιμοποιήθηκαν το Σάββατο οι δρόμοι για να καταλήξουν τα όμβρια ύδατα στην θάλασσα, ενώ μετά από τριάντα περίπου λεπτά είχαν καθαρίσει».

Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος απάντησε πως «υπήρχαν μεν οι υποδομές για αντιμετώπιση της βροχόπτωσης, οι οποίες λειτούργησαν, ωστόσο είχαμε προβλέψει ότι σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων θα μπορούν να λειτουργήσουν οι δρόμοι ως οχετοί για να μην υποστούν ζημιές υποστατικά και οικίες. Αυτό έχει λειτουργήσει στη περίπτωση του Σαββάτου» είπε.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πυρίλλη «είχαμε κάνει πάρα πολλή δουλειά και διορθώθηκαν αρκετά προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς όσον αφορά την απορρόφηση ομβρίων υδάτων. Παραμένουν κάποια προβλήματα τα οποία και θα διορθωθούν ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους περιπτώσεις από έντονα καιρικά φαινόμενα».