Στη διάρκεια σημερινής νέας σύσκεψης της αστυνομίας, θα οριστικοποιηθεί το επιχειρησιακό πλάνο που θα ακολουθηθεί στη διάρκεια της αυριανής εκδήλωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Διοικήσεων θα βρεθούν σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας για να εξετάσουν από κοντά την περιοχή και να λάβουν τελικές αποφάσεις για το πως θα παραταχθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που θα επιφορτιστούν με το καθήκον τήρησης του νόμου και της τάξης.

Χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον βοηθό αρχηγό Επιχειρήσεων, Δημήτρη Δημητρίου, για τα μέτρα που θα ληφθούν για αστυνόμευση της εκδήλωσης. Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει ήδη δώσει οδηγίες στα μέλη της για διακριτικότητα και ανοχή.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, δήλωσε χθες ότι αξιολογούνται οι πληροφορίες που υπάρχουν σε σχέση με την εκδήλωση στη Λευκωσία, για να ληφθούν όλα τα δέοντα μέτρα.

Είπε, επίσης, ότι “εμείς θα βρισκόμαστε καθηκόντως για να αστυνομεύσουμε την όποια εκδήλωση προγραμματίζεται”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην υποδιεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος εξετάζουν όλες τις αναρτήσεις που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις, ωστόσο, φαίνεται πως κάποιοι σταμάτησαν πλέον τις αναρτήσεις και αποστέλλουν γραπτά μηνύματα σε κινητά, κάτι που έγινε και τις τελευταίες ώρες με την εκδήλωση της Λεμεσού.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της πορείας, «Ώς Δαμέ!», Γιώργος Χαραλάμπους, μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε ότι η συντονιστική της πορείας καλεί όσες και όσους θα προσέλθουν στη διαμαρτυρία αύριο, Σάββατο, να φέρουν προστατευτική μάσκα προσώπου και να κρατούν αποστάσεις από τους γύρω τους.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί προσώπων που θα παρεισφρήσουν στην πορεία για να προκαλέσουν επεισόδια, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι αν η Αστυνομία έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες, ας τις διερευνήσει αντί να τις διαρρέει για να καλλιεργήσει κλίμα πανικού στην κοινωνία, ειδικά μετά την απρόκλητη και αναίτια χρήση βίας το περασμένο Σάββατο.