Υπογράφτηκε σήμερα, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το συμβόλαιο για την κατασκευή της Φάσης Α1 του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά. Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της κυβέρνησης ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Σωκράτης Ζαπίτης και εκ μέρους της εταιρείας «CYFIELD CONSTRUCTION LIMITED», o διευθυντής Γεώργιος Χρυσοχός.

Η Φάση Α1 αφορά το τμήμα Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,6 χλμ περίπου, από το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού (Palais de Sport) μέχρι την πρόσβαση προς την Κοινότητα Παλώδιας και αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη. Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα.

Επίσης το έργο διαλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δευτερεύον οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 7 χλμ. περίπου, έναν ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή Παλώδιας, τέσσερις κυκλικούς κόμβους, μία υπέργεια διάβαση, μία υπόγεια διάβαση και τοίχους αντιστήριξης.

Η υλοποίηση της Φάσης Α1 προγραμματίζεται να αρχίσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, με διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος €26.126.000 + ΦΠΑ.