Απεργίες στα πληρώματα καμπίνας τόσο στην EasyJet όσο και στη Ryanair είχε ως αποτέλεσμα 15 πτήσεις από και προς την Ισπανία να ακυρωθούν και άλλες 175 να καθυστερήσουν σήμερα, Σάββατο, καθώς το προσωπικό της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας ανακοίνωσε στάση εργασίας που θα διαρκέσει 12 μέρες.

Η απεργία στις δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας ξεκίνησε καθώς τα σχολεία έκλεισαν για το καλοκαίρι, δημιουργώντας πονοκέφαλο τόσο για τους παραθεριστές όσο και για τον τομέα των αερομεταφορών.

Μέχρι τις 1:00 μ.μ. (1100 GMT) σήμερα Σάββατο, 10 πτήσεις της Ryanair και πέντε της EasyJet είχαν ακυρωθεί και 175 πτήσεις καθυστέρησαν, εκ των οποίων 123 της Ryanair και 52 της EasyJet, ανέφεραν τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους.

Η σειρά των κυλιόμενων απεργιών από το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair στην Ισπανία, με περίπου 1.900 εργαζόμενους, ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου, με το προσωπικό της EasyJet να συμμετέχει από χθες.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της συντεχνίας της Ryanair’s USO, οι νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις τετραήμερες περιόδους, 12 έως 15 Ιουλίου, 18 έως 21 Ιουλίου και 25 έως 28 Ιουλίου στα 10 ισπανικά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται η Ryanair.

Το προσωπικό της EasyJet δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα τα τρία πρώτα σαββατοκύριακα του Ιουλίου απαιτώντας συνθήκες εργασίας που να συνάδουν με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες.