Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου η υπηρεσία πιστοποίησης εγγράφων με τη Σφραγίδα Apostille, στα ΚΕΠ Κολοσσίου, Πόλης Χρυσοχούς και Πελενδρίου, επεκτείνεται πέραν της πιστοποίησης των δημοσίων εγγράφων και στην πιστοποίηση ιδιωτικών εγγράφων, Ενόρκων Δηλώσεων με παραρτήματα και Εγγράφων του Εφόρου Εταιρειών.

Η εν λόγω υπηρεσία ήδη παρέχεται στο ΚΕΠ Πάφου, από τις 3/4/2023. Τα υπόλοιπα ΚΕΠ (Λευκωσίας 1, Λευκωσίας 2, Λάρνακας και Αμμοχώστου) εξακολουθούν να παρέχουν την υπηρεσία πιστοποίησης εγγράφων με τη Σφραγίδα Apostille, μόνο για δημόσια έγγραφα.

Συνεχίζεται επίσης η εξυπηρέτηση των πολιτών για πιστοποίηση με τη Σφραγίδα Apostille, για όλα τα είδη εγγράφων, στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως στη Λευκωσία και στο γραφείο του Υπουργείου στη Λεμεσό, το οποίο στεγάζεται στο ΚΕΠ Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι, για την εξυπηρέτηση τους στα ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει να διευθετούν εκ των προτέρων ραντεβού, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ΚΕΠ, στον ενιαίο, παγκύπριο αριθμό 22309100.

Πηγή: ΚΥΠΕ