Συνελήφθη στην Αγία Νάπα 33χρονος αραβικής καταγωγής που βρισκόταν πίσω από την πολύκροτη υπόθεση με το εργαστήρι μεθαμφεταμίνης και του εμπρησμού αίθουσας με τεκμήρια του Δικαστηρίου στη Λεμεσό. Σε βάρος του εκκρεμούσε κι ένταλμα σύλληψης για άλλη υπόθεση ναρκωτικών Σήμερα οδηγήθηκε στο επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 4ήμερης προφυλάκισης του.
Κι όμως ο 33χρονος, παρά τις σοβαρές υποθέσεις σε βάρος του και την καταδίκη του από το Δικαστήριο σε πολυετή φυλάκιση είχε απελαθεί από την Κύπρο ως άτομο επικίνδυνο για την χώρα Και φαίνεται πως δεν ήταν δύσκολο για τον ίδιο να βρει τρόπο και να επανέλθει, προφανώς μέσω κατεχομένων. Οι παράνομες δραστηριότητες του 33χρονου ήταν ποικίλες και κάποιες από αυτές δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί
Θεωρείται ο εγκέφαλος στην υπόθεση του εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης που ξηλώθηκε στη Λεμεσό το 2020. Ο ίδιος κι ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία, καθοδηγούσε μέσα από τη φυλακή άλλα πρόσωπα για να θέσουν φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο του Δικαστηρίου Λεμεσού. Στο χώρο αυτό φυλάσσονταν τεκμήρια για την υπόθεση.
Συμπληρωματικά εναντίον του 33χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση που αφορά μεθαμφεταμίνη βάρους πέραν των δύο κιλών, που βρέθηκαν θαμμένα σε χωριό της Λεμεσού
Ο 33χρονος, ήταν και ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία Ζαϊτάν το πτώμα του οποίου όμως δεν βρέθηκε ποτέ
Χθες όταν εντοπίστηκε, μετά από αστυνομική έρευνα στην οικία όπου διέμενε ο 33χρονος και μια 27χρονη βρέθηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 5,095 ευρώ, 8,750 δηνάρια, καθώς και αριθμός τηλέφωνων και κάρτες sim, κουκούλες, γάντια και ομοίωμα πιστολιού.