Ανανεώνονται οι παρασκηνιακές επαφές για την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας εκεχειρίας που θα συνοδεύεται από απελευθέρωση ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται από την Χαμάς στη Γάζα και αποφυλάκιση στελεχών παλαιστινιακών οργανώσεων που εκτίουν την ποινή τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ισραήλ, μεταδίδει απόψε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Αίγυπτος και Κατάρ έχουν ήδη προβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίτευξη νέας συμφωνίας, πλην όμως η Χαμάς φέρεται να μην έχει δώσει ακόμα την απάντησή της.

Νωρίτερα απόψε έγινε γνωστό ότι χθες βράδυ ο διοικητής της Μοσάντ, Ντάντι Μπαρνέα, συναντήθηκε σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τον Καταρινό πρωθυπουργό Αλ-Θάνι και συζήτησαν τους όρους μίας ενδεχόμενης νέας συμφωνίας. Ο Μπαρνέα επέστρεψε στο Ισραήλ χθες το βράδυ και απόψε πρόκειται να συμμετάσχει στη σύσκεψη του «μικρού ΚΥΣΕΑ» που διαχειρίζεται την διεξαγωγή του πολέμου υπό τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, τον Υπουργό Άμυνας,Γιοάβ Γκάλαντ, και τον υπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Μπένι Γκαντς.

Πριν την διεξαγωγή της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους ισραηλινούς δημοσιογράφους στα γραφεία του Υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ.

Πηγή: ΚΥΠΕ