Συνέρχεται σήμερα, γύρω στις 12.30, η διυπουργική επιτροπή για τον κορωνοϊό, μέσω τηλεδιάσκεψης, για να οριστικοποιήσει την πρόταση για την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση των πολιτών.

Η πρόταση θα παρουσιαστεί από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Διυπουργική επιτροπή αύριο, ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συνέλθει την Τετάρτη, 29 Απριλίου, για τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Ο Υπουργός Υγείας έγραψε χθες στο twitter ότι τα ευχάριστα νέα ανοίγουν τον δρόμο για το επόμενο βήμα. «Έχουμε πλάνο για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι η διυπουργική επιτροπή θα λάβει υπόψη της όλα τα δεδομένα που θα παρουσιαστούν από την επιδημιολογική ομάδα και τη συμβουλευτική επιτροπή.

Μιλώντας χθες κατά την ενημέρωση για την πορεία της Covid-19, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Λεόντιος Κωστρίκης είχε κάνει λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία, λέγοντας ότι συμπληρώνεται μια επιδημιολογική εικόνα που επιτρέπει να οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι μπορούμε πλέον να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

«Η Επιστημονική Επιτροπή θεωρεί ότι με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας, ανοίγει ο δρόμος για τη χαλάρωση των απαγορεύσεων τις επόμενες μέρες» πρόσθεσε ο κ. Κωστρίκης, λέγοντας ότι θα ενημερωθεί πρώτα αναλυτικά η πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για τις αποφάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ