Ο ρωσικός στρατός άρχισε εκ νέου τις επιθέσεις εναντίον των τελευταίων ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη, οι οποίες εδώ και μέρες, έχουν οχυρωθεί στις αχανείς σήραγγες του εργοστασίου χάλυβα “Αζοφστάλ”.
Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέξι Αρεστόβιτς, ανέφερε, μάλιστα, ότι τα πλήγματα του ρωσικού στρατού, εκδηλώνονται ως επί το πλείστον με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
“Ο εχθρός επιχειρεί να καταπνίξει τον τελευταίο θύλακα αντίστασης των υπερασπιστών της Μαριούπολης”, ανέφερε στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Αρεστόβιτς.
Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι κατέλαβαν νέες θέσεις στο Ντονμπάς, και οχυρώνονται σε αυτές. Επιδίωξή τους είναι να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επιπρόσθετα, μονάδες του ρωσικού στρατού, επεκτείνουν τις επιθέσεις τους και στην επαρχία Λουχάνσκ.
Τις τελευταίες ώρες, οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν και στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ενώ οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού απέκτησαν έρεισμα και στην πόλη Λοζόβα.
Η Βρετανία, πάντως, εκτιμά πως παρά την αυξημένη δράση τους κατά το τελευταίο 24ωρο, οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποκόμισαν σημαντικά οφέλη επί του εδάφους, εξαιτίας κυρίως των αντεπιθέσεων από τον ουκρανικό στρατό.

Νέο ομαδικό τάφο έδειξαν οι δορυφόροι

Από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία οι εταιρείες που διαθέτουν δορυφόρους καταγραφής εικόνων έστρεψαν τις κάμερες των δορυφόρων τους στην Ουκρανία και στη διάρκεια του πολέμου καταγράφοντας καταστροφές αλλά και συχνά εντοπίζοντας μακάβρια ευρήματα όπως ομαδικούς τάφους.
Αμερικανική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα εικόνες από ένα μεγάλο ομαδικό τάφο που έχει δημιουργηθεί στην πόλη Μανχούς που βρίσκεται 20 χλμ. από την Μαριούπολη.