Στην επαναοριοθέτηση της προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής του υφάλου στο Δασούδι στη Λεμεσό, προχωρά το Τμήμα Αλιείας αυτές τις μέρες και οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Λειτουργός στο Τμήμα Τεχνητών Υφάλων του Τμήματος Αλιείας, Γιώργος Παγιάτας.

Ο κ. Παγιάτας πρόσθεσε πως τοποθετούνται περιμετρικά του υφάλου μεγάλοι κίτρινοι πλωτήρες για να αντιλαμβάνεται εύκολα ο κόσμος ποια είναι τα όρια της προστατευόμενης περιοχής, από την ακτή μέχρι το βάθος των 35 μέτρων που εκτείνεται ο ύφαλος, ενώ εξωτερικά θα υπάρχουν ακόμη τρεις μεγάλες σημαδούρες με φωτεινές σημάνσεις για τη νυχτερινή ναυσιπλοΐα.

Στόχος είναι να διευκολύνεται η διέλευση των σκαφών, αλλά και έλεγχος για τυχόν παράνομες δραστηριότητες όπως η αλιεία, που απαγορεύεται στην περιοχή.

Ο Λειτουργός στο Τμήμα Τεχνητών Υφάλων του Τμήματος Αλιείας σημείωσε πως ο ύφαλος στο Δασούδι έχει αγκαλιαστεί και παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται και ο αριθμό των ψαριών και η αναπαραγωγή τους σε ιδανικές συνθήκες, αφού κύριος στόχος των υφάλων είναι αναβάθμιση βιοποικιλότητας και η διάχυση των ψαριών.