Μετά την έναρξη της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς και με δεδομένο ότι στόχος παραμένει η ενθάρρυνση και η διευκόλυνση του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, το Υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωση του, ενημερώνει ότι από το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, επαναρχίζουν οι εμβολιασμοί και τα Σάββατα σε Κέντρα Εμβολιασμού COVID-19 παγκύπρια.
 
Το Σάββατο τα Εμβολιαστικά Κέντρα θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και θα εξυπηρετούν όλους τους πολίτες που είτε προγραμματίζουν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, είτε επιθυμούν να εξυπηρετηθούν στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης χωρίς ραντεβού.
 
Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Κάθε Παρασκευή, στα walk-in μπορούν να εμβολιαστούν και οι μη δικαιούχοι ή μη εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ.
 
Υπενθυμίζεται ότι όλα τα πρόσωπα που προσέρχονται για εμβολιασμό οφείλουν να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ). Τα ανήλικα άτομα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν επιπλέον το Έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο για COVID-19 υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Κατά τον εμβολιασμό τους, τα παιδιά 12-17 ετών συνοδεύονται από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο) ή από άλλο ενήλικο άτομο.
 
Κέντρα Εμβολιασμού που θα λειτουργούν το Σάββατο, στην Λευκωσία είναι στην Κρατική Έκθεση, Σημεία Α, Β, (τηλ. 22574320) και Κρατική Έκθεση, Σημεία Δ, Ε, Στ, (τηλ. 22570559), στην Λεμεσό, στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στα Σημεία Α, Β, Γ (τηλ. 25335361) και στο Εμβολιαστικό Κέντρο Κυπερούντας στα Σημεία Α. Β (τηλ. 25806700), στην Λάρνακα, στο Κέντρο Εμβολιασμού Λιμάνι, στα Σημεία Α, Β, Γ, Δ (τηλ. 24642385, στην Πάφο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στα Σημεία Α, Β, Γ, Δ (τηλ. 26803246) και στην Αμμόχωστο στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου στα Σημεία Α, Β, Γ, Δ (τηλ. 23202263).