Επαναλειτουργούν από σήμερα με φυσική παρουσία των μαθητών τα Δημοτικά Σχολεία της επαρχίας Λεμεσού και των Γυμνάσια παγκύπρια, με την προσκόμιση αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, με βάση τις αποφάσεις που έλαβε στις 31 Μαρτίου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει καλέσει τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου όπως μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες ή σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο, με δικά τους έξοδα.

Η δειγματοληψία για τα ανήλικα άτομα θα γίνεται ρινικά. Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών/τριών και του προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση.

Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε κατόπιν διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ εκπροσώπων των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τους οργανωμένους φορείς, θα καταρτιστεί το επόμενο διάστημα πρόγραμμα για τη διενέργεια ελέγχου με ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στους μαθητές του β’ κύκλου των Δημοτικών Σχολείων (4η, 5η και 6η τάξη).