Ειδοποιήσεις απαγόρευσης τη λειτουργίας δύο υποστατικών που λειτουργούσαν κατά παράβαση της Νομοθεσίας για τη Λοιμοκάθαρση και των σχετικών Διαταγμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της διασποράς του κορωνοϊού COVID19, επέδωσαν χθες μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λεμεσού.

Οι ειδοποιήσεις απαγόρευσης της λειτουργίας των δύο υποστατικών στη Λεμεσό επιδόθηκαν αφού κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στο ένα από αυτά, παράνομα διεξαγόταν τόμπολα με τη συμμετοχή δέκα θαμώνων, ενώ στο δεύτερο υποστατικό, εξυπηρετούνταν οκτώ θαμώνες σε χώρο o οποίος ήταν ανοικτός

Στη Λεμεσό έγιναν άλλες δύο καταγγελίες υποστατικών, στο ένα για ελλιπή σήμανση και στο δεύτερο για ελλιπή σήμανση και για μη χρήση προστατευτικής μάσκας από υπάλληλο.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια έρευνας, που διεξήχθη βάση δικαστικού εντάλματος σε οικία στη Λεμεσό, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν πέντε πρόσωπα που επιδίδονταν σε κυβεία.

Οι πέντε τους, καθώς και η ιδιοκτήτρια της κατοικίας καταγγέλθηκαν εξωδίκως για την κατά παράβαση των Διαταγμάτων συνάθροιση τους, ενώ κατηγορήθηκαν γραπτώς και για αδικήματα που αφορούν στην κυβεία.

Στην Λάρνακα, έγινε μία καταγγελία υποστατικού, στο οποίο υπάλληλος εργαζόταν χωρίς να έχει υποβληθεί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης – Rapid Test, ενώ στην Πάφο, έγινε μία καταγγελία υποστατικού, στο οποίο δύο θαμώνες εξυπηρετούνταν σε τραπεζοκαθίσματα σε κλειστό χώρο.

Οι έλεγχοι που διενήργησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, ανήλθαν συνολικά στις 13,154. Όσον αφορά στις 164 καταγγελίες προσώπων, στην πλειονότητά τους αφορούσαν μετακινήσεις χωρίς έγκριση μέσω αποστολής τηλεφωνικού μηνύματος SMS και μη χρήση προστατευτικής μάσκας.