Επαγγελματίας υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου περιλαμβάνεται στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πρόκειται για γιατρό η οποία βρισκόταν σε απομόνωση εδώ και αρκετές μέρες. Ο σύζυγός της, επίσης επαγγελματίας υγείας, είχε εντοπιστεί θετικός από τις πρώτες ημέρες εντοπισμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Αμμοχώστου.

Στο πρώτο τεστ που έδωσε η γιατρός, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Επανέλαβε το τεστ και τελικά το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Το Σάββατο η έναρξη του Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη, ο οποίος έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου, θα λειτουργήσει από το Σάββατο το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας του ΓΝ Πάφου.

Ήδη, δήλωσε ο Δρ Μουτήρης στο ΚΥΠΕ, «έχει βγει το πρόγραμμα για τους ιατρούς και τους νοσηλευτές που θα εργαστούν σ’ αυτό». 

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι διαδικασίες για την αλλαγή του χώρου όπου στεγάζεται το Κέντρο. Θα στεγαστεί στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας για λόγους ασφαλείας του προσωπικού αλλά και για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, ύποπτων για κορωνοϊό. Σε ό,τι αφορά το ιατρικό δυναμικό του, στελεχώνεται από ειδικευόμενους και εξασκούμενους ιατρούς.

Τέλος, κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία του το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου μετά την απολύμανση που έγινε στους χώρους του, σύμφωνα με τον Δρα Μουτήρη.