Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται και φέτος στην Κύπρο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου με Πανηγυρικές Δοξολογίες και παρελάσεις σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. 

Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, στις 10.00 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου και του Πρέσβη της Ελλάδας, Ιωάννη Παπαμελετίου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Στις 11.00 π.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από Υπουργούς, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Πρέσβη της Ελλάδας, θα δεχθεί τον χαιρετισμό της παρέλασης, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι, Σωματεία και Οργανώσεις.

Εξάλλου, στη Λεμεσό θα παραστεί η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, στις 10.00 π.μ., ενώ στη Λάρνακα θα παραστεί ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στις 10.00 π.μ.

Στην Πάφο θα παρευρεθεί ο Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στις 10.00 π.μ, ενώ στο Παραλίμνι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, θα παρευρεθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στη Δερύνεια, στις 9.30 π.μ., ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, στην Αγία Νάπα στις 8.30 π.μ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, θα παραστεί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς, στις 10.00 π.μ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Κωνσταντίνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Λατσιά, στις 8.30 π.μ., και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Ευρύχου, στις 9.30 π.μ.

Εξάλλου ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο θα παραθέσει στις 12.30 δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία στη Λευκωσία με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, στην οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.