Η μαζικότερη αθλητική εκδήλωση στην Κύπρο, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού, τα «ΟΠΑΠ Λεμέσια 2023», τα οποία συμβάλλουν εδώ και πέρα από δύο δεκαετίες, ώστε το κίνημα μαζικού αθλητισμού στην πόλη της Λεμεσού να ενδυναμώνεται κάθε χρόνο και περισσότερο, επιστρέφουν δυναμικά με ένα ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα και υπόσχονται για άλλη μια χρονιά να προσφέρουν πλούσιο υπερθέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

Η επίσημη εξαγγελία των 24ων ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, σε διάσκεψη Τύπου, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Λεμεσού, Λοϊζου Μαυρουδή, των στελεχών του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου, Γιάννου Ζησιμίδη και Μαρίας Παπαδοπούλου, οι οποίοι είναι και πρωταθλητές Κύπρου, εκπροσώπου του ΚΟΑ, του χρυσού χορηγού των Λεμεσίων, την ΟΠΑΠ Κύπρου, χορηγών και υποστηρικτών, καθώς και αθλητικών φορέων και οργανώσεων.

Στη διάρκεια των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023», ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, σε αθλήματα όπως η Τοξοβολία, το Limassol Beach Sports Festival, το ΟΠΑΠ Limassol 3on3 Basketball, το Καλοκαιρινό Beach Waterpolo Tour, το Διεθνές Τουρνουά Fudokan Karate, ο Deloitte Ποδηλατικός Γύρος Λεμεσού, οι Αγώνες ΜΜΑ, ο Διεθνής Αγώνας Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου και το Τρίαθλο.

Στο πλαίσιο των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023» θα διοργανωθούν επίσης οι Παγκύπριοι Αγώνες Τένις, το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Λεμεσού, η Φιλανθρωπική Αθλητική Ημερίδα «Ευ-Ζην Τρέχουμε για την Ζωή», το Break the Maze Hip-Hop Dance, το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαίμαχων, o Διαγωνισμός Αθλητικής Φωτογραφίας και η καθιερωμένη Τελετή βράβευσης των Αρίστων Αθλητών και Σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου και θα σημάνει ταυτόχρονα τη λήξη των Λεμεσίων 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαρχή για την έναρξη των Λεμεσίων αποτέλεσε ο Αγώνας Δρόμου Μάριος Αγαθαγγέλου, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1998. Έκτοτε τα Λεμέσια έχουν αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χώρας μας, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον κορυφαίων αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία της επίσημης έναρξης των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023» ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, είπε ότι μέσα στα πλαίσια των Λεμεσίων, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει ολόχρονα, μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις που τις παρακολουθούν και συμμετέχουν σε αυτές δεκάδες χιλιάδες πολίτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των Λεμεσίων 2023, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλυσίδα αθλητικών εκδηλώσεων που ήδη ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, και περιλαμβάνουν δεκάδες αθλήματα.

«Πρόκειται για αθλητικές εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών, οι οποίες περιέχουν, πέραν του αθλητικού στοιχείου και το στίγμα του πολιτισμού αλλά και της κοινωνικής προσφοράς, και οι οποίες είμαι σίγουρος ότι πέραν των κορυφαίων αθλητών που θα προσελκύσουν, θα αγκαλιαστούν για ακόμα μια χρονιά από χιλιάδες συμπολίτες μας και επισκέπτες της πόλης μας, όλων των ηλικιών», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι μέσα από συλλογική δουλειά, ο Δήμος Λεμεσού τα τελευταία χρόνια ενισχύει και αναβαθμίζει και τα αθλητικά δρώμενα και τις αθλητικές υποδομές της Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, Λοΐζος Μαυρουδής, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι με χαρά και αίσθηση της ευθύνης έναντι στους δημότες του, ο Δήμος Λεμεσού δηλώνει πανέτοιμος να υποδεχτεί τα ΟΠΑΠ Λεμέσια 2023.

«Τα Λεμέσια δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στο νησί μας, αλλά και συνάμα μια γιορτή χαράς, δημιουργίας, άσκησης, ξεγνοιασιάς και ποιότητας, αποκτώντας συνεχώς όλο και πιο πολλούς φίλους και υποστηρικτές… Ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει τους λαούς και τους ανθρώπους. Αυτό που μας χωρίζει είναι λίγα λεπτά συναγωνισμού, σεβόμενοι πάντα τον αγώνα και την προσπάθεια του ηττημένου», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυρουδής είπε ότι η Λεμεσός σαν αθλητομάνα πόλη θα κρατήσει τον πήχη ψηλά.

«Οι νέοι μας θέλουν σωστή προσέγγιση, ενημέρωση, καθοδήγηση αλλά και αθλητική δράση. Προσπάθεια μας σαν Δήμος είναι να κρατήσουμε τους νέους μας μακριά από συμπεριφορές που αμαυρώνουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς του αθλητισμού να ενώσουμε δυνάμεις για το αύριο και το μέλλον που είναι τα παιδιά μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μαυρουδής έκανε και ειδική αναφορά στους τρεις βασικούς στόχους που έθεσαν σαν Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού, δηλαδή οι Λεμεσιανοί να κάνουν την άσκηση τρόπο ζωής, συμμετέχοντας στα Λεμέσια και στο αθλητικό φεστιβάλ, στη σωστή προσέγγιση και ενημέρωση των νέων αλλά και των μικρών παιδιών και στη δημιουργία κυψελών αθλητισμού στις συνοικίες της Λεμεσού.

Το μέλος του ΔΣ ΚΟΑ, Ανδρέας Μυλωνάς, στο δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία που έχουν κάθε χρόνο τα Λεμέσια, τα οποία πλέον έχουν γίνει θεσμός και συνεχάρη γι’ αυτό τον Δήμαρχο Λεμεσού, τους συνεργάτες του, την Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου, καθώς και το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου.

Σημείωσε ότι είναι πλέον θεσμός, ο οποίος προάγει τις διαχρονικές αξίες και ιδεώδη του αθλητισμού, αλλά και τα οφέλη του στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία, και ένας θεσμός που δεν αφορά μόνο την πόλη της Λεμεσού, αλλά είναι ένας θεσμός-σταθμός στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, αφού καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα αθλημάτων, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει ένα πλούσιο αθλητικό υπερθέαμα.

«Να είστε βέβαιοι ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν στόχο τη διάδοση του οικουμενικού μηνύματος του «ευ αγωνίζεσθαι», αλλά και την ανάδειξη της Λεμεσού ως ενός από τα πιο σημαντικά κέντρα διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ο ΚΟΑ διατηρεί διαχρονικά πολύ στενή συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού και στηρίζει πάντα την προσπάθεια των Λεμεσίων που δίνει την ευκαιρία σε κάθε Λεμεσιανό, αλλά και σε κάθε Κύπριο πολίτη να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την αθλητική πανδαισία», πρόσθεσε.

Το μέλος τους ΔΣ της ΟΠΑΠ Κύπρου, Χαράλαμπος Χρήστου, στο δικό του χαιρετισμό είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα ΟΠΑΠ Λεμέσια αποτελούν μια μορφή έκφρασης σεβασμού, τόσο προς τους αθλητές όσο και προς όλους τους νέους που αγαπούν τον αθλητισμό.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας μια ποδοσφαιρική έκφραση, υπέδειξε ότι όπως μια ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, έτσι και στην περίπτωση των Λεμεσίων, αφού η συμμετοχή της ΟΠΑΠ Κύπρου στην περσινή διοργάνωση βοήθησε στην ανανέωση και αναβάθμιση τους, η ΟΠΑΠ στηρίζει και φέτος τα Λεμέσια, ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους προς όφελος του αθλητισμού και της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου παρουσιάστηκε και φιλμάκι από την περσινή διοργάνωση των Λεμεσίων.

Τέλος, τα στελέχη του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου, οι Κύπριοι πρωταθλητές Γιάννος Ζησιμίδης και Μαρία Παπαδοπούλου, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων των ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023, που άρχισαν φέτος τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιανουάριο του 2024, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Limassol Beach Sport Festival, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Αθλημάτων Παραλίας, στην Ακτή Ολυμπίων, στις 7-8 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις διοργανώσεις στο Facebook: @Lemesia2023 και στο Instagram: @Lemesia, καθώς και στο https://www.limassol.org.cy/el/event/%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B9%CE%B1-2023 .

Πηγή: ΚΥΠΕ