Εντός του 2022 υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες ανέγερσης προσιτών κατοικιών, στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σε δηλώσεις του στον  σταθμό μας, μετά από σύσκεψη που είχε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, ανέφερε ότι η πρώτη φάση ανέγερσης των κατοικιών (που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2023), αφορά την αξιοποίηση των δύο εκ των τριών τεμαχίων, του ενός τεμαχίου στον Άγιο Ιωάννη και του ενός εκ τω δύο τεμαχίων στον Άγιο Νικόλαο, και σε δεύτερο στάδιο με το τρίτο τεμάχιο. 

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικά και καθορίστηκε ένας οδικός χάρτη του έργου.

«Ολόκληρο το έργο είναι ένα πρότζεκτ πενταετίας και αυτός είναι ο στόχος μας, να μπορέσουμε να παραδώσουμε τις 600 κατοικίες στους δικαιούχους, είτε για αγορά είτε για ενοικίαση, το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Είπε ακόμη ότι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν, είναι ο καταρτισμός κριτηρίων για αυτούς τους δικαιούχους, και επίσης να δουν πως θα διαχειριστούν τις 100 οικογένειες, οι οποίες διαβιούν αυτή τη στιγμή στα υπολείμματα των πολυκατοικιών, τόσο στον Άγιο Ιωάννη, όσο και στον Άγιο Νικόλαο.

Άντια Λοΐζου