Ενδεχομένως να υπάρξουν νέα εντός της ημέρας για την πιθανή επίσπευση από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό της διαδικασίας αποστολής δόσεων του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο κ. Αθανασίου είπε ότι στο πλαίσιο ενεργειών από το Υπουργείο Υγείας για να εξασφαλιστούν κάποιες δόσεις του εμβολίου, υπάρχει ένδειξη ότι θα επισπευσθεί η διαδικασία αποστολής εμβολίων από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό κοινής προμήθειας φαρμάκων και εμβολίων για τη νόσο.

«Αναμένουμε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε αν θα μας έρθουν τις επόμενες μέρες κάποια εμβόλια», σημείωσε.

Είπε ακόμη, ότι, παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας έχει κάνει επαφές και με άλλες χώρες και υπάρχει ανταπόκριση για να βοηθήσουν την Κύπρο, αλλά αναμένουν πρώτα την απάντηση από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Ο κ. Αθανασίου, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η κατάσταση υγείας του ασθενούς που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με συμπτώματα ευλογιάς των πιθήκων, παρακολουθείται και αξιολογείται και ότι σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είναι καλή.