Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,176 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν ακόμη 9 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκαν 30 νέα κρούσματα – Τα 17 ήρθαν από Μύκονο

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

-Από 2,226 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Το 1ο άτομο ήρθε από τη Ρουμανία στις 23/8. Πρόκειται για Ρουμάνο, μόνιμο κάτοικο Κύπρου. Δεν έχει συμπτώματα.. Τα άλλα 2 άτομα έφτασαν στην Λάρνακα από Μύκονο στις 23/8 (τα 17 που ανακοινώσαμε πριν ήταν πτήση από Μύκονο προς Πάφο). Δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Το ένα άτομο ταξίδεψε έχοντας συμπτώματα το 2ο άτομο είχε συμπτώματα από τις 21/8.

– Από 107 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

-Από 71 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον διαφορετικών κρουσμάτων

-Από 612 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.Πρόκειται για άτομο με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αργεντινή. Μετά την άφιξή του στην Κύπρο ανέπτυξε συμπτώματα και υποβλήθηκε σε εξέταση ιδιωτικά.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 160 εργαστηριακές διαγνώσεις από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,460.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγινε χθες μια εισαγωγή και, ως εκ τούτου, νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής.