Πλαστά έγγραφα, που αφορούν διαβατήρια και άδειες οδήγησης, εντοπίστηκαν σε πακέτα ταχυμεταφορών που έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «μετά από συνήθεις ελέγχους σε δέματα ταχυμεταφορών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας εντοπίστηκαν ένα διαβατήριο Ρουμανίας και 8 άδειες οδήγησης με χώρες έκδοσης Πολωνία, Τσεχία και Ελλάδα, τα οποία εκ πρώτης όψεως ήταν πλαστά».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κατά τον φυσικό έλεγχο σε δέμα, με προέλευση την Νιγηρία, που δηλώθηκε ότι περιείχε ξηρά τροφή, υποδήματα και πρόσθετα μαλλιά (hair extensions) με αποστολέα και παραλήπτη υπηκόους τρίτων χωρών, βρέθηκαν εκτός από τα δηλωθέντα αντικείμενα και 8 άδειες οδήγησης άλλων υπηκόων τρίτων χώρων (7 με χώρα έκδοσης την Πολωνίας και 1 την Τσεχία), οι οποίες ήταν τοποθετημένες σε φάκελο μέσα στο δέμα.

Επίσης, άλλο δέμα με προέλευση την Τουρκία είχε δηλωθεί ότι περιείχε βιβλίο με αποστολέα και παραλήπτη υπηκόους τρίτων χωρών. Κατά τον φυσικό έλεγχο το δέμα βρέθηκε να περιέχει ένα τετράδιο με αραβικές σημειώσεις και μέσα στις σελίδες του ένα φάκελο, ο οποίος περιείχε ένα διαβατήριο Ρουμανίας και δύο άδειες οδήγησης Ελλάδας επίσης υπηκόων τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όλα τα έγγραφα, στα πλαίσια της στενής συνεργασίας με τις Αστυνομικές Αρχές και την ΥΚΑΝ, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τμήμα για την διενέργεια περαιτέρω διερευνήσεων και εξετάσεων».

Πηγή: ΚΥΠΕ