Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις καταγράφονται από νωρίς το απόγευμα, κυρίως σε διάφορες ορεινές περιοχές και σε περιοχές του εσωτερικού.

Έντονες βροχοπτώσεις παρατηρούνται αυτή την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, στην περιοχή Κόσιης προς Ριζοελιά, ενώ σε σημεία του οδοστρώματος, παρατηρείται συσσώρευση νερού, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία.

Καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευμένα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία συστήνει προσοχή αφού λόγω βροχόπτωσης σημειώνεται κατολίσ-θηση πετρών και όγκων χώματος στον δρόμο Καρβουνά – Αμιάντου.

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που παρατηρείται στις περιοχές Λατσιών και Πέρα Χωριού, καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κλήσεις για βοήθεια δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Κλήσεις για βοήθεια εξαιτίας πτώσης δέντρων και αντικειμένων λόγω σφοδρών ανέμων, δέχθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας και Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η Υπηρεσία έχει δεχθεί δέκα περίπου κλήσεις μέχρι τώρα για την επαρχία Λευκωσίας, για περιπτώσεις στο Τσέρι, στην Ανθούπολη, Δευτερά και Ψιμολόφου.

Για την επαρχία Λάρνακας, ο κ. Κεττής αναφέρει ότι οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί δέχθηκαν περίπου 10 κλήσεις, που αφορούν στην πόλη της Λάρνακας.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν πτώσεις δέντρων και καλωδίων της Α.Η.Κ., άντληση νερού από υποστατικά, ρυμούλκηση κινητοποιημένων οχημάτων και άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων.

Επηρεάστηκε και η ηλεκτροδότηση

Σημειώνεται ότι από την κακοκαιρία επηρεάστηκε η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές των επαρχιών Λάρνακας, Λευκωσίας και Πάφου.

Συγκεκριμένα από τη διακοπή ρεύματος επηρεάστηκαν στη Λεμεσό οι περιοχές: Άγιος Μάμας, Παρεκκλησιά, Άγιος Κωνσταντίνος, Αρακαπάς, Επταγώνεια, Κελλάκι, Ακαπνού, Συκόπετρα, Πύργος, Προφήτης Ηλίας, Λουβαράς και Πραστιό Κελλακίου. 

Στην επαρχία Λευκωσίας, παρατηρείται διακοπή ρεύματος σε Έγκωμη, Ανάγεια, Επισκοπειό, Λακατάμεια, Ψιμολόφου και Τσέρι, στην επαρχία Λάρνακας, σε Αραδίππου, Δρομολαξια, Κίτι, Σωτήρα, Οδού, Ορά, Περβόλια, Τερσεφάνου και Βαβατσινιά, ενώ στην επαρχία Πάφου, παρατηρείται διακοπή σε Δρύμου, Άγιος Δημητριανός, Δρυνιά, Φύτη, Κανναβιου, Κρίτου Μαρόττου , Λάσα, Πολέμι, Ψάθι και Σίμου.

Κίτρινες Προειδοποιήσεις για βροχές το απόγευμα

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν κατά διαστήματα κυρίως τα ορεινά και το εσωτερικό του νησιού, με ισχύ από τις 12:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής εξέδωσε και το Kitas Weather, με ισχύ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.