Για «απαράδεκτες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. 

Όπως αναφέρει ο υπουργός, «από την χθεσινή ιχνηλάτηση, προέκυψε περιστατικό οικιακής βοηθού που διέμενε σε οίκο ευγηρίας λόγω ανακαίνισης της οικίας του ιδιοκτήτη και εστιάτορας ο οποίος την προηγούμενη μέρα παρευρέθηκε στα γενέθλια του 93χρονου πατέρα του με πολλά μέλη της οικογένειας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο άντρας που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων στην περιοχή Πύργου στη Λεμεσό για τον 93χρονο πατέρα του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, η οικιακή βοηθός καθώς και ο εργοδότης της, ιδιοκτήτης οίκου ευγηρίας, που βρίσκεται στη Λευκωσία, διαμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο στον οίκο.

Για τις δύο υποθέσεις, ο υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες να παραπεμφθούν στην Αστυνομία και στο υπουργείο Εργασίας για περαιτέρω διερεύνηση. Και για τις δύο περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση επαφών τους.

Έξι ύποπτα περιστατικά στο ΓΝ Πάφου

Στο μεταξύ, έξι ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου, Δρα Ιωσήφ Μουτήρη. Πρόκειται για τρεις γυναίκες, ηλικίας 55- 94 ετών, και τρεις άνδρες ηλικίας 42 – 77 ετών. Όλοι τους έχουν συμπτωματολογία που σχετίζεται με το αναπνευστικό.