Συμπληρώνονται σήμερα έντεκα χρόνια από τη φονική έκρηξη στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και η κυπριακή πολιτεία τιμά και φέτος τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Το ετήσιο μνημόσυνο για τους 13 πεσόντες στο Μαρί πραγματοποιείται στις 8.30 το πρωί, στην παρουσία του Πρόεδρου Αναστασιάδη και της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στον Ιερό Ναό των Κυπρίων Νεομαρτύρων, που ανεγέρθηκε στον χώρο της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ενώ θα ακολουθήσει τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων ΕΜΑΚ, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στις 10:30 οι οικογένειες των πεσόντων πυροσβεστών θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο πεσόντων ΕΜΑΚ, στις εγκαταστάσεις ΕΜΑΚ στην Κοφίνου.

Στην κατάθεση στεφάνων θα παραστεί η Πρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός Διευθυντής του  Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Κοινοτάρχης Κοφίνου, ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου και η Οργάνωση Συνταξιούχων Πυροσβεστών Κύπρου και εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων.

Από την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων με πολεμοφόδια στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης», στις 11 Ιουλίου του 2011, έχασαν τη ζωή τους ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, ο Αντιπλοίαρχος Λάμπρος Λάμπρου, ο Αρχικελευστής Κλεάνθης Κλεάνθους, ο  ΕΠΥ Κελευστής Μιχάλης Ηρακλέους, οι ναύτες Μίλτος Χριστοφόρου, Χριστάκης Χριστοφόρου και Ανδρέας Χαραλάμπους, ο Αρχιλοχίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμή και οι πυροσβέστες Βασίλης Κρόκος, Σπύρος Τταντής, Παναγιώτης Θεοφίλου και Αδάμος Αδάμου.