Σε οριακό σημείο βρίσκεται το Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο, αφού με τις σημερινές εισαγωγές, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται, ανέρχεται στους 23 ενώ διαθέτει μόνο 25 κλίνες.

Ως γνωστόν το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο, παρά τις υποσχέσεις ότι θα σταλούν επιπλέον νοσηλευτές.

Τις τελευταίες ημέρες στο νοσηλευτικό προσωπικό, προστέθηκαν άλλα 5 άτομα, ωστόσο το πρόβλημα υφίσταται.

Θετικό περιστατικό κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μέλος του προσωπικού της Βουλής. Ενήμερος για την εξέλιξη είναι ο νέος Πρόεδρος του Σώματος, Αδάμος Αδάμου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη σύσκεψη αρχηγών.

Λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα και θα γίνει απολύμανση των χώρων, ενώ θα αρχίσει και η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Αναβλήθηκε ο αυριανός αγώνας ΑΕΚ – Πάφου

Στο μεταξύ, μετά τον εντοπισμό 4 κρουσμάτων στην ομάδα της Πάφου αποφασίστηκε να αναβληθεί το αυριανό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Πάφο.

Αρχές της εβδομάδας είχε γίνει γνωστό πως βρέθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές θετικοί, ενώ μετά από τα νέα τεστ εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αμέσως επόμενος αγώνας, όπως προνοεί το πρωτόκολλο.

Συναγερμός στην Κυπερούντα

Στο μεταξύ, στην Κυπερούντα αρχίζει πρόγραμμα δειγματοληπτικού ελέγχου σε 500 άτομα της κοινότητας τις επόμενες μέρες μετά την αύξηση κρουσμάτων, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν υπάρχει εξάπλωση του ιού.

Θετικοί στον ιό είναι ιερείς, ένας ποδοσφαιριστής, μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, αλλά και άτομα από τις οικογένειες τους.

Οι Αρχές ενημέρωσαν άμεσα τους κατοίκους με την αποστολή SMS καλώντας σε περιορισμό κινήσεων προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα και να καταγράψουν σε λίστα τις επαφές τους.

Κρούσματα στην Πόλη Χρυσοχούς

Την ίδια ώρα, σήμερα ξεκίνησαν δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε δημότες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς.

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την NIPD Genetics διενήργησε 300 δειγματοληψίες.

Εξάλλου, αύριο θα διενεργηθούν εκατό διαγνωστικά τεστ σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πόλης Χρυσοχούς.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να σχηματίσει μια σαφή εικόνα του πώς είναι εκεί η κατάσταση.