Προς συγκεκριμένη κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με τον φόνο του Alsweidani Ahmad, 21 ετών, από τη Συρία που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Λευκωσία.

Η αστυνομία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου, το οποίο αναζητήθηκε και δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής.

Από το πρωί η αστυνομία ανακρίνει και άλλα πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση ενώ οι κινήσεις των δραστών φαίνεται ότι έχουν καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή τα οποία και αξιολογούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φόνος σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών αφού τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι γνωστά στην αστυνομία.

Γύρω στις 9 και 40 χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία, για ρίψη πυροβολισμών, σε δρόμο στο κέντρο της Λευκωσίας και για μεταφορά ενός προσώπου τραυματισμένου στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, καθώς και στο νοσοκομείο.

Ο 21χρονος, ο οποίο έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι υπέκυψε στα τραύματά του, λίγο πριν τις 11 το βράδυ.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαπιστωθούν από την νενομισμένη νεκροτομή επί της σωρού του, η οποία διενεργείται αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες που επέβαιναν στο όχημα φαίνεται να παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος με άλλα πρόσωπα και σε κάποια στιγμή, ένα άτομο κατέβηκε από αυτό και αφού τον πυροβόλησε εξαφανίστηκε.

Από το πρωί διεξάγονται έρευνες στην σκηνή για να εντοπιστούν στοιχεία όπως οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς αφού ψες δεν κατέστη δυνατόν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα το όχημα στο οποίο επέβαινε το θύμα θα υποβληθεί σε βαλλιστικό έλεγχο.

Η αστυνομία διεξάγει ταυτόχρονα έρευνες σε διάφορα υποστατικά προσώπων.