Ένσταση για το ψηφοδέλτιο των Προεδρικών Εκλογών κατέθεσε ο υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης, αφού όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιτελείου του, ο Έφορος επέτρεψε σε συγκεκριμένο υποψήφιο να χρησιμοποιήσει ως λογότυπο στο ψηφοδέλτιο του σύμβολο το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη επιλογής.

«Κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσιάστηκε το δείγμα ψηφοδελτίου των Προεδρικών Εκλογών. Κάθε εκπρόσωπος υποψηφίου κλήθηκε να ελέγξει το δείγμα που αφορούσε τον υποψήφιο του και μόνο. Προς έκπληξη μας όμως παρατηρήσαμε ότι ο Έφορος Εκλογών επέτρεψε σε συγκεκριμένο υποψήφιο να χρησιμοποιήσει ως λογότυπο στο ψηφοδέλτιο του σύμβολο το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη επιλογής», αναφέρεται.

Το επιτελείο σημειώνει ότι το σύμβολο το οποίο χρησιμοποιήθηκε είναι ένα εκ των τριών καθορισμένων συμβόλων που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει ο κάθε ψηφοφόρος για να ψηφίσει τον Πρόεδρο της επιλογής του.

«Προς τούτο θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει διόρθωση στο τελικό ψηφοδέλτιο ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.