Τα επιχειρούμενα έργα ανάπλασης στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, θα εξετάσει αυτεπάγγελτα στην αυριανή της συνεδρία, έπειτα από εισήγηση εκ μέρους των Οικολόγων από την Αλεξάνδρα Ατταλίδου η κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών.

Στη συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 11.10 το πρωί έχουν κληθεί εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Γεωργίας, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο Δήμαρχος Λεμεσού και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καθώς και εκπρόσωποι των Τμημάτων Αρχιτεκτονικής 5 πανεπιστημίων, του ΕΤΕΚ, της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος (Terra Cypria), οι «Φίλοι της Γης Κύπρου» και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών «Ο κήπος εν δικός μας».

Η Πρόεδρος των «Φίλων της Γης», Αναστασία Κοραή, δήλωσε στο Κανάλι 6 ότι αυτό που αναμένουν οι οργανώσεις και πολίτες που διαμαρτύρονται για τα έργα, είναι αυτά να ανασταλούν και να υπάρξει δημόσια διαβούλευση.

Τα έργα στο Δημόσιο κήπο θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχει η Επαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων, με τον Δήμαρχο Λεμεσου Νίκο Νικολαΐδη στις 25 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Με ανάρτηση του στο Facebook o Επαρχιακός Γραμματέας των Οικολόγων, Edmond Hawila, ανήγγειλε ότι μετά από τις διάφορες δημοσιοποιήσεις το Δημαρχείο επικοινώνησε με το κίνημα και έχει οριστεί η συνάντηση.

Ο Edmond Hawila ανέφερε στο Κανάλι 6 πως επιθυμία της επαρχιακής επιτροπής είναι να υπάρχουν τακτικές συναντήσεις με το Δήμο αφού υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα.