Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 25 Οκτωβρίου, παραπέμφθηκαν οι 13 συλληφθέντες, σε σχέση με τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής, κατά την διάρκεια πορείας για το μεταναστευτικό, στη Λεμεσό.

Αρχικά οι 13 συλληφθέντες, ηλικίας από 16 μέχρι 50 ετών, θα κατηγορούνταν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, ωστόσο μετά από οδηγίες που δόθηκαν από την Νομική Υπηρεσία, παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, για αδικήματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, οχλαγωγία, ρατσισμό και ξενοφοβία και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.

Οι 11 από τους 13 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο κατάδικος που εξέτιε την ποινή του υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.

Για τον 50χρονο φερόμενο συντονιστή και διοργανωτή της εκδήλωσης, ο οποίος είχε συλληφθεί δυνάμει δικαστικού εντάλματος, η Αστυνομία ζήτησε όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης. Λόγω ένστασης του δικηγόρου υπεράσπισης και του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο επεφύλαξε για αύριο την απόφαση του, ενώ μέχρι τότε ο 50χρονος οδηγήθηκε πίσω στα κρατητήρια.

Πριν την εμφάνιση των 13 προσώπων στο δικαστήριο, φιλικά τους πρόσωπα ανήρτησαν πλακάτ έξω από την είσοδο του δικαστηρίου, τα οποία ανέγραφαν συνθήματα, όπως «Τιμωρήστε αυτούς που τους φέρνουν, όχι αυτούς που τους διώχνουν. Μπράβο παλικάρια» και «Για την πατρίδα αξίζει κανείς να πεθαίνει και μην ακούς τι λένε οι δειλοί και οι ξεπουλημένοι».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η Νομική Υπηρεσία, σε ανάρτηση της στην πλατφόρμα X, στο πλαίσιο διερεύνησης της χθεσινής καταγγελίας του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Λεμεσού, περί πιθανών αδικημάτων από ρατσιστική συμπεριφορά, αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς και θα κλητευθεί ενώπιον δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι το ΕΛΑΜ προχώρησε σε άμεση διαγραφή του, ενώ ο ίδιος υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ