Ενώπιον δικαστηρίου καταχωρούνται την Τρίτη καταγγελίες εναντίον ιδιοκτήτη υποστατικού για παραβίαση του περί λοιμοκαρθάσεως νόμου.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι καταγγελίες θα καταχωρηθούν την ερχόμενη Τρίτη, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, και ότι παράλληλα θα υποβληθεί αίτημα για αναστολή λειτουργίας του εν λόγω υποστατικού.

Εικόνες και βίντεο από το συγκεκριμένο κέντρο έκαναν το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας την αντίδραση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας καθώς φαίνεται να μην τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

H Αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση πως στις 3/6/2020, έπειτα από πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι το συγκεκριμένο υποστατικό μεταξύ 5/6/20 – 8/6/20 θα διενεργούσε εκδηλώσεις οι οποίες λόγω κοσμοσυρροής θα παραβίαζαν πρόνοιες του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, κλήθηκε ο ιδιοκτήτης του στην Αστυνομία, όπου προειδοποιήθηκε ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε παρακοής των διαταγμάτων θα είχε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου.

Ο ιδιοκτήτης του υποστατικού υποσχέθηκε ότι οι εκδηλώσεις θα ήταν με τέτοιο αριθμό ατόμων, όσο του επιτρέπει ο ανοικτός εξωτερικός χώρος του υποστατικού του και οι πελάτες θα βρίσκονταν σε τραπεζοκαθίσματα που τοποθετήθηκαν, αναφέρεται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή 5/6/2020 σε έλεγχο που έγινε στο εν λόγω υποστατικό από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου και λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας διαπιστώθηκε, ότι το υποστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού και καταγγέλθηκε από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου.

Σε δεύτερο έλεγχο που έγινε την ίδια νύκτα από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου διαπιστώθηκε παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι πελάτες δεν βρίσκονταν σε τραπεζοκαθίσματα και χόρευαν σε όλο τον χώρο του υποστατικού και καταγγέλθηκε εξωδίκως.

Το Σάββατο 6/6/2020 μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου σε έλεγχο που διενήργησαν στο εν λόγω υποστατικό προχώρησαν σε καταγγελία για λειτουργία χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Αργότερα την ίδια μέρα σε νέο έλεγχο που έγινε στο υποστατικό, καταγγέλθηκε για παραβιάσεις των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι πελάτες δεν βρίσκονταν σε τραπεζοκαθίσματα αλλά όρθιοι χόρευαν σε όλο τον χώρο. Για τα πιο πάνω έχουν σχηματιστεί ποινικοί φάκελοι.

Στις 7/6/2020 σε νέο έλεγχο που έγινε από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, το εν λόγω υποστατικό καταγγέλθηκε εκ νέου για παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι πελάτες δεν βρίσκονταν σε τραπεζοκαθίσματα αλλά όρθιοι χόρευαν σε όλο τον χώρο όπου και πάλι σχηματίστηκε ποινικός φάκελος για ποινική δίωξη.

“Έχουν δοθεί ήδη οδηγίες και όλες οι πιο πάνω καταγγελίες, την ερχόμενη Τρίτη 9/6/20 θα καταχωρηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και παράλληλα θα γίνει αίτημα για έκδοση διατάγματος (EX-PARTE) για αναστολή λειτουργίας του εν λόγω υποστατικού”, αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο πρόσφατα έχει εισηγηθεί αυστηρότερες ποινές για παραβάσεις του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου που σχετίζονται με την λειτουργία των νυκτερινών κέντρων, καθώς και για μονομερή αίτηση (EX-PARTE) με σκοπό την αναστολή της λειτουργίας των υποστατικών που παρανομούν.

ΚΥΠΕ