Ενημερώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι οργανωμένοι γονείς για την εφαρμογή του «test to stay» στα σχολεία, από τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και Πρόδρομο Προδρόμου, αντίστοιχα. Ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι θα ενημερώσει αύριο Τρίτη πότε θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο δεν θα ανασταλεί, καθώς αποτελεί απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι άκουσαν τις απόψεις, τις σκέψεις αλλά και τις επιφυλάξεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων και πρόσθεσε πως θα εξεταστεί πως θα λειτουργήσει το μέτρο με αποκλειστικό στόχο ένας αριθμός παιδιών «να μην στερούνται τη φοίτηση, εφόσον αποδεικνύεται ότι έχουν αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο».
 
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξέφρασαν επιφυλάξεις και προβληματισμούς για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και έθεσαν σωρεία ερωτημάτων, με την ΟΕΛΜΕΚ να ζητεί από τους Υπουργούς «να κάνουν δεύτερες σκέψεις, ενώ ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα θέσουν το θέμα στα συλλογικά τους όργανα.

Προβληματισμούς κατέθεσαν και οι οργανωμένοι γονείς και έλαβαν απαντήσεις τις οποίες θα μεταφέρουν στους γονείς που εκπροσωπούν.
 
Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Τσιούτης, η Συντονίστρια του Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου του Υπουργείου Υγείας Καρολίνα Στυλιανού, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ