Ενεργοί και συστηματικοί παίκτες τυχερών παιχνιδιών αποδεικνύονται οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα, με έναν στους τρεις να παίζει τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Οι άντρες με ποσοστό 43% και έναν στους δυο να είναι άνω των 55 ετών, φαίνεται πως είναι εκείνοι, που παίζουν τυχερά παιχνίδια σε μεγαλύτερη συχνότητα από τις γυναίκες με σημαντικό ποσοστό, που αγγίζει το 24%. Σύμφωνα με τη νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, που εστιάζει στη δημοτικότητα και τις συνήθειες των Ελλήνων σχετικά με τα στοιχήματα, τα λαχεία και τα online ή δια ζώσης τυχερά παιχνίδια, το ποσοστό 52% δηλώνει ότι θα στοιχημάτιζε αν ήταν πιο εύκολο και με το 40% να αναγνωρίζει ότι θα έπρεπε να στοιχηματίζει σε μικρότερο βαθμό.

Πάνω από τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν παίξει τουλάχιστον ένα είδος στοιχήματος τους τελευταίους 12 μήνες, με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά να αναδεικνύουν πρωταθλητές στα τυχερά παιχνίδια τους κατοίκους στην Αττική με 78% των ερωτηθέντων να έχουν παίξει τους τελευταίους 12 μήνες, να ακολουθεί με μικρή διαφορά η Θεσσαλονίκη με 75% και η υπόλοιπη Ελλάδα με 77%.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από χίλια άτομα, ηλικίας άνω των 8 ετών.

Πηγή:  ΕΡΤ