Ένας 56χρονος με εξαιρετικά βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό, κατέληξε τα ξημερώματα στην ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας, με τη νόσο να μην θεωρείται ως τελική αιτία θανάτου, ανακοίνωσαν οι αρχές  σήμερα Τρίτη.

Παράλληλα, διαγνώστηκαν ακόμη τέσσερις άνθρωποι ως θετικοί στον κορωνοϊό, από 1.250 εξετάσεις.

Συγκεκριμένα,  από την ιχνηλάτηση εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα, ενώ άλλα δύο εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για 20.000 εργαζόμενους δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα και από το πρόγραμμα των 20.000 ολοκληρώθηκαν 19.555 εξετάσεις, χωρίς να εντοπιστεί θετικό αποτέλεσμα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε σε 878, συμπεριλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στο Υπουργείο Υγείας, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Λεόντιος Κωστρίκης, επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες «να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί», σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής και από όλους».

Πηγή: ΚΥΠΕ