Ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στις σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου ξεκινάει σήμερα με την διεξαγωγή της ιστορικής πρώτης Διακυβερνητικής Συνάντησης των δύο κρατών, που πραγματοποιείται στο Κάιρο, παρουσία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μία μεγάλη ατζέντα θεμάτων που αφορούν και τις δύο χώρες, δίνοντας ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα συνεργασίας και της κοινής τους επιθυμίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας, Παιδείας, Γεωργίας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες,συμπεριλαμβάνονται θέματα ενέργειας, η περαιτέρω ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και η ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των Προέδρων θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες, παρουσία των Υπουργών των δύο κυβερνήσεων, όπου θα συζητηθεί μία ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν τις δύο χώρες.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Προέδρου Αλ Σίσι προς τους δημοσιογράφους και το επίσημο γεύμα εργασίας.