Διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο επτά ημερών εξέδωσε το πρωί το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 49χρονου και του 54χρονου, που συνελήφθηκαν ως ύποπτοι για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε έξω από μπαράκι στον Ύψωνα, με θύματα τον 44χρονο Μάριο Ονησιφόρου και τον 51χρονο Μιχάλη Μιχαήλ.
Οι δυο ύποπτοι, μετά το χθεσινό διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης τους, οδηγήθηκαν εκ νέου στο δικαστήριο, καθώς τα μεσάνυχτα υπέκυψε στα τραύματα του και ο 51χρονος, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Εναντίον τους διερευνώνται πλέον δυο υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης και τα αδικήματα του τραυματισμού, της κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου, της μαχαιροφορίας και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Πως έγινε η διπλή δολοφονία

Όπως κατατέθηκε στο Δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, Υπαστυνόμο Κυριάκο Κυριάκου, οι δύο ύποπτοι, τοποθετούν τον εαυτό τους στη σκηνή και ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση από άλλα πρόσωπα.
Αιτία της αιματηρής συμπλοκής, όπως προκύπτει από τις αστυνομικές εξετάσεις, ήταν ο καβγάς που είχε ο 43χρονος φίλος των θυμάτων, πριν από δύο βδομάδες στην ίδια μπυραρία μαζί με τον αδελφό του 49χρονου υπόπτου.
Όπως παραδέχθηκε ο 43χρονος σε κατάθεσή του, κτύπησε το εν αδελφό του 49χρονου, επειδή τον είχε απειλήσει. Η μοιραία συνάντηση της παρέας του 43χρονου με τους φερόμενους δράστες, έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν οι πρώτοι επισκέφθηκαν την μπυραρία στον Ύψωνα. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και οι ύποπτοι της διπλής δολοφονίας. Σε κάποια στιγμή, ο 49χρονος κι ο 54χρονος βγήκαν από την μπυραρία, παραγγέλλοντας στον 43χρονου να τους συναντήσει στην έξοδο.
Ο 43χρονος εξήλθε από το υποστατικό μαζί με τον Ονησιφόρου και τον Μιχαήλ και τότε άκουσε τον 1ο ύποπτο να φωνάζει: «Θα σε σφάξω» και με μαχαίρι που κρατούσε προσπάθησε να τον κτυπήσει στον λαιμό. Ο 43χρονος για να προστατευθεί σήκωσε τα χέρια και δέχθηκε μαχαιριά στην παλάμη. Ακολούθως-όπως κατέθεσε- είδε τον 49χρονο να κτυπά με μαχαίρι στον λαιμό τον Μάριο Ονησιφόρου, και τον 54χρονο να καταφέρνει χτυπήματα με μαχαίρι στον 51χρονο Μιχαήλ
Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται καθώς αναμένεται να ληφθούν πέραν των 50 καταθέσεων από φιλικά πρόσωπα των θυμάτων και των υπόπτων. Επίσης, αναζητούνται τα φονικά όπλα αλλά και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. Αναμένεται ακόμη να γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων.