Μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν κατά της COVID-19 συνολικά 44.429 άτομα στα Κέντρα Εμβολιασμού, που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο από αυτά, τα 29.592 άτομα έλαβαν την 1ην δόση του εμβολίου, ενώ τα 14.837 άτομα ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, έχοντας λάβει και τις δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο, πρόσβαση στην Πύλη Εμβολιασμού, έχουν τα άτομα ηλικίας 76 ετών και άνω.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εμβολιασμού και άλλων επαγγελματιών υγείας τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Εξάλλου, προσθέτει ότι από αύριο αρχίζει ο εμβολιασμός των Φαρμακοποιών, ενώ σημειώνει ότι ο εμβολιασμός των άλλων επαγγελματιών υγείας θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, αναφέρει ότι συνεχίζει και την ερχόμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων ασθενών, όπως τα άτομα με θαλασσαιμία, οι αιμοκαθαρόμενοι, κοκ, μετά από την εισήγηση της ad hoc επιτροπής, για την ιεράρχηση των ευάλωτων ομάδων.

Ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, σύμφωνα και με τις αναμενόμενες παραλαβές εμβολίων, εκτιμάται ότι θα εντατικοποιηθεί από τις αρχές Μαρτίου.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι από αύριο, επιπρόσθετα με τα υπόλοιπα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια, αρχίζουν οι εμβολιασμοί στο Εμβολιαστικό Κέντρο, που δημιουργήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», στην Λεμεσό, όπου σε πρώτη φάση θα λειτουργούν τρία συνεργεία εμβολιασμού.